VIACEJ O GRILOVÁNÍ NA KAMENI
Využite možnosti zdravej a nezávadnej prípravy vašich pokrmov na grilovacom lávovom kameni, vyhnete sa priamemu styku s plameňom a tým vylúčite obsah karcinogénov vo vašich pokrmoch.
Ako grilovať na kameni?
Lávový kameň rozohrejete cca 10-15 minút rôznymi spôsobmi:
- elektrické/plynové/klasické grily
- krby,ohniská
- sklokeramické dosky
- elektrické/plynové šporáky (pri použití rozptylovej sieťky)
- trúby
Pod grilovacou doskou je možné zatopiť priamo drevom, tým ušetríte za uhlie, brikety a pod., nutné ku klasickému grilovaniu. Po nahriatí rozotrieme silikónovým štetcom po kameni pár kvapiek oleja (doporučujeme olivový olej) a môžeme začať so zdravím grilovaním vašich pokrmov. Prajeme vám dobrú chuť!
Po grilovaní kameň nesmiete prudko ochladiť, ale nechať voľne vychladnúť.
Čistenie grilovacieho kameňa
Čistenie grilovacieho kameňa je veľmi jednoduché, prichytené korenie a pripálené nečistoty ešte za tepla zoškrabeme nerezovou škrabkou do žliabku a utreme obrúskom. Po pomalom voľnom vychladnutí môžeme dosku umyť s použitím nerezovej drátenky (viď návod k použitiu). Grilovaciu dosku je možné taktiež vložiť do myčky ale bez použitia tabliet.
DÔLEŽITÉ: Nepoužívať mycie prostriedky!
Kam ďalej:
- Prehliadnite si celú ponuku — grilovacie dosky
- Ak máte akékoľvek dotazy kontaktujte nás